Har du fået motorstop? Dette gør du!

En mand har fået motoren standset og står i vejkanten.

Dette gør du, hvis du får motorstop på vejen

  • Forhold dig roligt og forsøg at parkere bilen så yderligt på – eller så langt fra vejbanen som muligt. Tænd katastrofeblinket.
  • Står bilen på vejbanen, så sørg for, at ingen af bilens passagerer eller forbipasserende udsættes for fare.
  • Tag refleksvest på og sørg for at sikre området med en advarselstrekant straks efter standsning.
  • Ring til Viking på 80 600 600.
  • Oplys bilens placering.
  • Viking kommer hurtigt til stedet og hjælper dig videre.

Oplever du at få motorstop derhjemme, kontakter du os blot. Så kommer vi hjem til dig og hjælper dig med at få gang i bilen igen.

Motorstop kan være svært at gardere sig imod

Viking hjælper en mand med en stoppet motor.

Uanset hvor mange forholdsregler man tager sig, kan motorstop ikke nødvendigvis undgås. Vintermånederne er dog højsæson for motorstop, da bilbatteriet sjældent trives i kulde og minusgrader over længere tid. Ofte er starthjelp med startkabler fra en anden bil nok til at klare dette problem.

Når bilen står stille i kulden, reduceres batteriets effekt. Dette gør, at du kan ende op med en bil som ikke vil starte. Et enkelt og forebyggende tiltag for at undgå motorstop forårsaget af et fladt bilbatteri, er jævnlig at lade bilbatteriet, samt tjekke batterivæsken, før du begynder at køre. I vintersæsonen bliver bilbatteriet også let dækket af snavs. Dette øger også sandsynligheden for motorstop. Sørg derfor for at rengøre batteriet jævnligt.

Et andet vigtigt og forebyggende tiltag for at undgå unødvendige motorstop, er jævnligt at tjekke om motoren har nok olie. Oliemangel kan forårsage betydelige skader på din bilmotor.

Ved motorstop hjælper Viking dig videre

Hvis du har fået motorstop og har brug for hjælp, kontakt os døgnet rundt på 80 600 600 eller bestil vejhjælp på nettet. Vi finder årsagen til motorstoppet, og forsøger at løse problemet på stedet, så du hurtigt kan komme videre. Er motorstoppet forårsaget af større, krævende problemer, bugserer vi din bil til nærmeste værksted.

Opdateret 10. oktober 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger