Sådan opretholder du sikkerheden på – og ved siden af vejen!

Viking hjælper en kunde i siden af ​​vejen.

Hvis du oplever problemer med bilen, mens du kører, er det vigtigt at opretholde sikkerheden, hvis du er nødt til at stoppe på en travl vej. Ved at følge nogle enkle sikkerhedstips undervejs, kan du undgå farlige situationer for både dig og andre.

Tag advarsler alvorligt

Hvis du under kørsel oplever, at bilen opfører sig unormalt, er det en god idé at stoppe og tjekke om alt er, som det skal være. Det kan være underlige lyde eller måske begynder en advarselslampe at lyse – og du ved ikke helt, hvad det betyder. Find et trygt sted at stoppe så snart muligheden er der. Det bedste er at finde en vejlomme eller en rasteplads – helt væk fra vejbanen, så både du og andre er udenfor fare. Befinder du dig på motorvejen, er det vigtigt at varsle andre bilister om, at du sænker farten og stopper. Tænd bilens havariblink og sænk farten langsomt.

Få bilen væk fra vejbanen

En bil er parkeret i siden af ​​vejen.

Det kan skabe mange farlige situationer at stoppe en bil midt på en trafikeret vej. I værste fald kan der ske ulykker. Er du nødt til at stoppe eller oplever du, at bilen stopper af sig som følge af et motorstop, så prøv at få bilen så langt væk fra selv vejbanen som muligt.
Når du har fået stoppet bilen, skal du forlade den så hurtigt og sikkert som muligt. Hvis bilen står enten helt eller delvist på vejbanen, kan det være farligt at blive i bilen. Dette gælder også hvis bilen er bragt til standsning i et sving. Hvis det på grund af trafikken ikke er sikkert at stige ud fra førersiden, kravl da over i passagersiden og stig ud herfra. Husk at tage refleksvest på og sæt advarselstrekanten op.

Vær forberedt på hvad som helst

Problemer under kørsel kan forekomme, når man mindst venter det. Det kan derfor være en god idé at forberede sig ved at have praktisk og nødvendigt udstyr let tilgængeligt i bilen. For eksempel medicinsk udstyr, en skovl, donkraft, startkabler og ekstra sprinklervæske.

Viking hjælper dig videre

Mange kan håndtere mindre reparationer selv, som for eksempel et punkteret dæk eller et fladt bilbatteri. Nogle bilproblemer er mere komplicerede end man måske tror, og selv om du kan udføre reparationen selv, må du også afgøre, om det er sikkert i betragtning af bilens placering. Er det ikke trygt, skal du blot kontakte os hos Viking. Så hjælper vi dig trygt videre.

Ring til os på telefon 80 600 600 døgnet rundt – og uanset hvor i landet du befinder dig. Vi er fremme indenfor kort tid. Det vigtigste er at opretholde sikkerheden, når du er ude og køre.


Opdateret 3. oktober 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger