Sådan får du bilen fri, hvis den er kørt fast i sneen

Kvinde, der sad fast i sneen, ringer til Viking for at få hjælp

Om vinteren kan der komme snemængder på kort tid, vejene bliver glatte og kørselsforholdene vanskelige. Is og hårdt pakket sne giver dårligt vejgreb og dette kan skabe situationer, hvor bilen kan ende med at sidde fast i sneen. For nogen sker det allerede i indkørslen – og for andre måske på vej til jobbet. Nogle situationer kan man selv klare ved hjælp af lidt smarte tricks, mens andre situationer kræver vejhjælp for at kunne komme videre.

En masse sne og is kan være en fælde for din bil

 Viking trækker en bil.

Er der faldet store snemængder natten over, og har sneploven ryddet foran dit hus, kan du måske opleve, at der er skabt en hel snedrive foran din indkørsel. Har denne en vis højde, kan bilen hurtigt køre fast. Opdager du en sådan snedrive foran din indkørsel, bør du vurdere, om du kan køre over den. Brug hellere nogle minutter på at skovle den væk, i stedet for at sidde fast inden du overhovedet når ud på vejen.

Hvis der er kommet meget sne på kort tid, er det ikke altid at sneplovene når at rydde alle vejene. Dette kan også blive en fælde for dig og din bil. Stopper du op, for eksempel for rødt lys, på en vej, der ikke er blevet ryddet for sne, er det ikke sikkert, du kommer videre, når det bliver grønt. Undgå så vidt muligt at køre på veje, der ikke er blevet ryddet – og undgå at stoppe op, hvis du allerede er kommet ud på en sådan vej. Hvis det ikke er muligt at undgå, kan bilen nemt komme til at sidde fast – med hjul, der bare snurrer rundt på samme sted.

4 tips til hvad du kan gøre, hvis bilen sidder fast i sneen

1. Grav dækkene fri

Om vinteren er det en god idé at have en skovl eller lignende med i bilen. Sidder du fast i sneen kan det være en stor hjælp til at grave dækkene fri af den omkringliggende sne.

2. Placér noget under dækkene

Her gælder det om at få lirket noget så langt ind under dækkene som muligt for at skabe friktion og bedre vejgreb. Her kan du for eksempel bruge bilmåtterne, grus, (gran)grene eller andet, som er tilgængeligt på stedet. Her gælder det om at være kreativ.

3. Gyng bilen løs

En metode, som får bilen til at gynge, er også en god mulighed for at få bilen fri. Ved at veksle mellem at give gas (og slippe den) kan du få bilen til at gynge lidt frem og tilbage. Dette kan til sidst være nok til at få bilen fri.

4. Få passagererne til at skubbe

Har du passagerer med i bilen, kan det være til stor hjælp, hvis de kan hjælpe med at skubbe, mens du forsøger at køre bilen fri fra sneen.

Viking slæber din bil fri, hvis du sidder HELT fast

Har du prøvet alt, uden at det er lykkes at få bilen fri, må du ty til mere ekstreme hjælpemidler. Bilen sidder slet og ret for godt fast i sneen og må slæbes fri. Viking kan hjælpe med at slæbe din bil fri af sneen – hele døgnet – og uanset hvor i landet du befinder dig. Kontakt os på 80 600 600 – så kommer vi og hjælper dig videre så hurtigt som muligt.

Opdateret 3. oktober 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger