Kør forsigtigt i den travle juletid

 Et snefyldt bytorv i skumringen.

Julen er en travl tid på de danske veje. Der er mange bilister som skal køre frem og tilbage til julearrangementer, familiebesøg m.m. Der er derfor mange biler på vejene samtidig og det er meget vigtigt, at man husker, at være ekstra opmærksom i trafikken og altid køre forsigtigt.

Dårligt vejr og vanskelige kørselsforhold

Udover at der er mange bilister på vejene i julen, kan der også være glatte veje og andre vanskelige kørselsforhold. Vi anbefaler at lade bilen stå hvis du kan undvære den og hvis det er nødvendigt, at bruge bilen, så forsøg at tage hjemmefra i god tid og kør forsigtigt.

Undgå den klassiske julekø

Når butikkerne åbner igen efter juledagene, bliver der altid travlt igen på de danske veje, da der er mange som skal ud og handle og gøre diverse ærinder. Derfor anbefaler vi at I parkerer i et parkeringshus fremfor på en parkeringsplads, da man bedre kan skabe sig et overblik og der ofte er bedre udkørselsmuligheder. Dette er blot et tip til at undgå de lange køer, som mange oplever i juledagene.

Hold opmærksomheden på vejen, ikke mobilen

Det er forbudt at bruge mobilen under kørsel, denne regel bliver desværre alt for ofte brudt og dette skaber farlige situationer i trafikken. Det er kun tilladt at bruge mobilen hvis du har den koblet til håndfrie løsninger, såsom bluetooth, høretelefoner eller anden tilkobling.

Hvis du ikke har nogle håndfrie muligheder og du modtager et opkald under kørsel, bliver du nødt til at tage nogle forhåndsregler. Kør ind til siden hvor dette er muligt. Sørg altid for at have din fulde opmærksomhed på vejen. Dette er ekstra vigtigt på denne tid af året pga. vanskelige køreforhold og meget trafik. Hvis du tager blikket væk fra vejen i blot nogle sekunder, kan der opstå farlige situationer og ulykker.

Viking står klar til at hjælpe hele julen

Hvis uheldet er ude i julen, er vi i Viking klar til at hjælpe. Kontakt os på telefon 80 600 600. Vi har åbent hele døgnet alle dage i julen og vi kommer så hurtigt vi kan, uanset hvilket tidspunkt på døgnet du ringer. Vi ønsker dig en rigtig god jul og et godt nytår. Kør forsigtigt og pas på hinanden i den travle juletid.

Opdateret 4. april 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger