Helt ny bilist? – Vi giver dig nogle gode råd med på vejen

Bilen er parkeret langs en landevej.

Den største andel af dem, der tager kørekort i løbet af et år, er helt nye bilister. Som helt ny bilist på vejen kan man i starten synes, at det er lidt skræmmende, men også sjovt at kunne køre alene. Vi giver dig nogle gode råd, der kan være dig til hjælp i den første tid på vejen.

Det er vigtigt at føle sig godt tilpas bag rattet

De første gange, man sætter sig bag rattet efter bestået køreprøve, uden at kørelæreren eller en forælder sidder på passagersædet, kan være udfordrende for nogen. Selv om køreprøven er bestået med glans, kan man alligevel godt være lidt nervøs den første tid ude i trafikken alene. Dette skyldes især, at man ikke længere har en person siddende ved siden af, som fortæller, hvad man skal gøre, og som giver en tryghed ved altid at passe på.

Nogle tips til nye bilister på vejen

Der er meget, man skal være opmærksom på og følge med i, når man færdes i trafikken. Et godt tip til dig, som er helt ny bilist, og som måske føler dig lidt usikker i starten, er at tage nogle køreture på steder, hvor der kun er lidt trafik, og hvor du er kendt. Her kan du bruge lidt tid på at blive tryg på vejen og bag rattet, når du er alene i bilen og ikke har kørelæreren ved siden af.

Når du kører på vejen, er det vigtigt at sørge for, at du altid holder god afstand til bilen foran dig. Hvis du er usikker på, om du kører for tæt på, er det bedre, at du holder lidt længere afstand, for så er du på den sikre side.

Det er selvfølgelig utrolig vigtigt, at du lader mobilen være, så du ikke bliver distraheret. Læg den et sted, hvor den er ude af syne, så du ikke bliver fristet til at samle den op, mens du kører. Hvis du skal besvare et opkald eller svare på en besked, skal du køre bilen ind til siden, når der er mulighed for det, før du tager telefonen.

Husk, at du er ansvarlig for at sikre børn under 15 år. Hvis du er ny bilist og f.eks. har en yngre søskende med som passager i bilen, er det vigtigt at huske på, at du er ansvarlig for, at sikkerhedsselen er spændt. Hvis du bliver stoppet, har du ansvaret som fører af bilen.

Mange mennesker glemmer færdselsregler og skilte

Allerede i løbet af det første år efter at have bestået køreprøven glemmer mange mennesker vigtige vejskilte og færdselsregler. Der er også mange mennesker, der bliver usikre på parallelparkering og andre ting. Dette kan føre til, at man vælger ikke at give sig i kast med disse ting, og færdighederne forsvinder. Det er noget, der blandt andet kan skabe forhindringer for, at man kan parkere visse steder.

Hvis du som ny bilist er usikker på disse ting, anbefaler vi, at du tager en forælder eller en anden erfaren bilist med og genopfrisker dine evner og færdigheder på de områder, hvor du er usikker. Dette skaber tryghed hos dig som bilist og mindsker risikoen for store og små ulykker.

Viking er her for nye bilister

Hvis du som ny bilist i trafikken oplever problemer med bilen på vejen, står vi i Viking klar til at hjælpe dig videre. Vi har et fordelagtigt medlemskab med gode medlemsfordele. Hvis du får problemer, er det bare at kontakte os på telefon 80 600 600 eller bestille vejhjælp direkte på vores webside. Vi kommer hurtigt frem til det sted, hvor du er, uanset tid på døgnet.

Opdateret 4. april 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger