Dækskifte – foråret er her, på tide at skifte til sommerdæk

Viking skifter dæk på en bil.

Foråret er endelig kommet til landet, og for mange af os er det er derfor på tide at skifte til sommerdæk på bilen. Siden der er nogle fordele ved at få skiftet til sommerdæk, så snart vejret tillader det, kan det være en god idé at få skiftet dæk allerede nu.

Regler for dækskifte

Det foreligger ingen specifikke krav til, hvornår du skal skifte til sommerdæk i Danmark. Du skal derfor selv vurdere og afgøre, hvornår du bør skifte dæk på bilen. Er du usikker på, hvornår det er bedst at skifte, er en god tommelfingerregel at skifte til sommerdæk, når temperaturen overstiger 7 grader, og der ikke længere er risiko for sne og isglatte veje.

Før du vælger at skifte dæk på din bil, bør du også tage med i betragtning, om du skal køre bilen andre steder inden- eller udenlands, hvor der kan være andre temperaturer og køreforhold. Ved du, at du skal køre på vinterføre senere, er det en god idé at beholde vinterdækkene på lidt længere.

Derfor bør du skifte til sommerdæk, når vejret tillader det

Det er op til deg selv at afgøre, hvornår du skal skifte vinterdæk til sommerdæk på bilen, men det bør gøres efter vejrforholdene. Man kan hurtigt komme til at udsætte dækskiftet, selvom vejret tillader det. Det kan hurtigt blive farligt. Fordi vinterdæk har en anden slags gummi end sommerdæk, så bliver dækkene for bløde, når det bliver varmt ude, og gripeevnen svækkes. Kører du for længe med vinterdæk, vil du hurtigt mærke, at dækkenes køreegenskaber ændrer sig. Derfor bør sommerdækkene sættes på bilen så hurtigt som muligt.

Tjek sommerdækkene, før du sætter dem på bilen

Før du sætter sommerdæk på, bør du tjekke, at de er i stand til at holde en sæson til på vejen. Er du usikker, så tjek mønsterdybden på dækkene. Sommerdæk skal have en mønsterdybde på minimum 1,6 mm, men en dybere mønsterdybde på optil 3 mm er anbefalet. Se også på dækkenes alder. Sommerdæk bør uanset skiftes ud efter ca. 5 år.

Vi kan udføre dækskifte

Ønsker du hjælp til at skifte dæk på din bil, kan vi i Viking hjælpe dig. Vi kommer hjem til dig, eller derhen hvor du befinder dig og skifter dæk på din bil. Tag kontakt til os på telefon 80 600 600.

Opdateret 3. oktober 2023

Del din oplevelse på Trustpilot

Vi sætter stor pris på alle tilbagemeldinger